lørdag den 7. april 2012

Anmeldelse: Vegansk Cordon Bleu (+ opskrift på vegansk risotto)


Jeg har erhvervet mig disse Veggie Cordon Bleu på VeganWonderland til sølle 31 kr. for 4 "fileter". De er ikke så store og ligner heller ikke noget specielt i pakken: 

Faktisk ser de slet ikke særlig lækre ud i indpakningen...
Men når de først er tøet op og kommer på panden kører det ellers derudad. 

De får en sprød skorpe som dækker over en blød og smagfuld ost og et stykke soyakød.

Osten er som vi kender vegansk ost; smagfuld men en kende for skarp. Men det kommer vel en dag.
Osten minder om den veganske Vegourmet Santeciano, som også fås på Vegan Wonderland.
Selve "kødet" eller "skinken" er et stykke soyakød, som den slags der også fås på Vegan Wonderland, som fx deres soya medaljoner. Det har en meget kødagtig konsistens, men får smag af den bryg man koger det i (og de krydderier man steger det i), så selve "skinken" smager ikke af så voldsomt meget. Men det er ikke noget, der gør så meget, for sammen med resten af ingredienserne dannes der en smagfuld symfoni.

Ud over soyakødet er der også noget "blendet kød" af en art (jf. det øverste billede; det midterste), som har rigtig meget smag og minder lidt om en form blendet skinke. Hvor ulækkert jeg end lige fik det fremstillet, smager det faktisk utroligt lækkert sammen.

Hele fileten er vendt i en panering (uden rasp), som bliver sprød pandestegning, og det sætter lige prikken over i'et.

Det er nok den hidtil bedste køderstatning, jeg har smagt!
- og så er det jo heller ikke særlig dyrt!

Vi valgte, at lave det til en vegansk risotto. Opskriften findes på VegetarKontakt. Jeg ændrede opskriften en lille smule, da jeg ikke bryder mig om champignoner:

Vegansk risotto
Ingredienser
2 dL ris (gerne risottoris - jeg havde ikke disse i hjemmet, så brugte nogle andre)
Rapsolie
1 porre
2 fed hvidløg
2 tsk timian (tørret)
8 dL grøntsagsboullion
2,5 dL ærter
1 dL soyafløde
Evt. lidt citronsaft (kan undlades)


Fremgangsmåde: 

  1. Kog risene i en gryde med usaltet vand i 10-12 minutter. 
  2. Hak porre og hvidløg i mellemtiden.
  3. Hæld vandet fra og sæt risene til side. 
  4. Kom porre, hvidløg og tørret timian i en gryde med olie og svits.
  5. Tag grøntsagerne fra og kom risene i gryden. 
  6. Tilsæt grøntsagsboullion lidt af gangen; der tilsættes lidt ekstra hver gang det forrige er næsten kogt ind. Husk at røre løbende.  
  7. Når al grøntsagsboullionen er kogt væk, burde risene være blevet til en grød af en art. 
  8. Tilsæt så fløden lidt efter lidt og kog op.
  9. Tilsæt så ærter og evt. citronsaft. 
  10. Smag til med salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar