søndag den 8. april 2012

Opskrifter: squashkage, banankage og to slags frosting! (vegansk)

Følgende opskrifter er 100 % stjålne! De er så gode, at jeg ikke har lyst til at ændre noget ved dem - men derfor skal I da ikke snydes!

Opskriften på squashkage er fra VegetarKontakt, og kan findes her.
Opskriften på banankage er fra Malkavias blog og kan findes her. (Denne kage er nok min mest bagte, da man altid har ingredienserne i hjemmet)

Squashkage
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2 tsk kanel
½ tsk salt
350 g mel
½ L revet squash (ca. én stor)
250 g sukker
2 dL olie
2 dL soyamælk
Tip: Kom evt. hakket mørk chokolade i kagen!
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland natron, bagepulver, vanillesukker, kanel, salt og mel i en skål. 
  3. Tip: For en mere luftig kage sigt evt. de tørre ingredienser!
  4. Kom så resten af ingredienserne ved. 
  5. Bag i ca. 1 time ved 175 grader (eller til du kan stikke en gaffel i uden der følger kagedej med op)

Banankage
(for at have dej til en hel bradepande, skal opskriften fordobles)
280 g mel
1,5 tsk natron
2,5 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
150 g sukker
1,2 dL olie
3,15 dL vand
2 tsk vaniljesukker
4 modne, mosede bananer
2,5 spsk. eddike (eller citronsaft - helst fra autocitron, da frisk citronsaft giver en lidt spøjs smag)
  1. Tænd ovnen på 160 grader
  2. Sigt de tørre ingredienser sammen - evt. flere gange for en ekstra luftig kage. Jeg plejer ikke at sigte det, så det kan man sagtens undlade, hvis man vil lave en hurtig kage. 
  3. Bland de våde ingredienser (pånær eddike/citronsaft) i en anden skål. 
  4. Bland så det hele sammen - blidt og rør ikke for længe. 
  5. Smør en kageform med olie og drys med mel.
  6. Rør eddiken/citronsaften i dejen lige inden kagen kommes i ovnen. 
  7. Kom dejen i kageformen. 
  8. Bag ved 160 grader i 40 minutter (eller til kagen er færdig - lav stiktesten). Hvis kagen ikke er færdig efter de 40 minutter, så skru evt. ned for ovnen. 
Jeg valgte at lave de to kager til cupcakes! Opskriften på frosting er fra bogen Vegan Cupcakes Take Over The World

Vegan Fluffy Buttercream Frosting
1 cup (2,4 dL) fast margarine
3½ cups (8,3 dL) flormelis, sigtet
1 vaniljestang
1/4 cup (0,6 dL) soyamælk eller soyafløde
  1. Pisk margarinen indtil den har en fluffy konsistens.
  2. Tilsæt flormelis og pisk i yderligere 3 minutter.
  3. Tilsæt vanilje og soyamælk og pisk i yderligere 5-7 minutter eller indtil den har den rette konsistens.

Chocolate Buttercream Frosting
1 cup (2,4 dL) fast margarine
½ cup (1,2 dL) usødet kakaopulver, sigtet
2½ cups (5,9 dL) flormelis, sigtet
3 spsk. Soyamælk
1 vaniljestang
  1. Pisk margarinen indtil den har en fluffy konsistens.
  2. Tilsæt kakaopulver og bland godt.
  3. Tilsæt flormelis ca. 1 dL  efter fulgt af ca. 1 spsk. Soyamælk af gangen  og pisk grundigt.
  4. Når alle ingredienser er godt blandet, tilsæt så vaniljen og pisk indtil konsistensen er let og fluffy (ca. 3 min. med håndmixer)




De cupcakes, der har hvid frosting er squashkage, mens dem med mørk frosting er banankage. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar