mandag den 9. april 2012

Opskrift: Dahl

Rapsolie
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Chilipulver
2 tsk. Koriander
2 løg, finthakkede
200 g dahllinser (kan købes i udenlandske grønthandlere i større byer)
7 dL vand
1 boullionterning
1 tsk. chilisauce
2 tsk. Tomatpuré
½ tsk. Sukker
Salt og peber

Sautér hvidløg og krydderier i en stor pande eller en wok.
Tilsæt løg og steg til det bliver blødt og brunt.
Kom en boullionterning og linserne (skylles inden) ved og steg lidt videre (kort).
Kom så 3 dL af vandet ved.
Lad retten simre/småkoge ved middelvarme under jævnlig omrøring indtil vandet er kogt væk.
Tilsæt så 1 dL vand og kog videre. Fortsæt med dette indtil linsernes er aldente og retten er grødagtig.
Smag til med tomatpuré, chilisauce, salt og peber.
Serveres med ris. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar